Wat doet de NVTF?

De NVTF:
* organiseert vijf contactdagen per jaar;
* geeft vijf maal per jaar het tijdschrift THEMA uit;
* heeft een goed functionerende rondzenddienst;
* zorgt voor contacten tussen leden op het eigen verzamelgebied: motiefcontact;
* organiseert jaarlijks enkele veilingen;
* heeft "regiogroepen" die ca. 4x per jaar in een regio bijeenkomen;
* kent een vertaalservice voor moeilijke teksten op zegels en stukken;
* heeft een zeer uitgebreide eigen bibliotheek;
* is lid van de KNBF; leden van de NVTF hebben recht op de ledenpas van de KNBF (zie onder)
 Leden kunnen adviezen krijgen over de opbouw en de inhoud van hun verzameling. Veelal gebeurt dit tijdens de contactdagen. Leden die deel willen nemen aan een tentoonstelling kunnen natuurlijk ook eerst hun verzameling voorleggen aan één van de deskundige leden van de NVTF. Bij de tentoonstelling zelf kunnen zo betere resultaten worden behaald.

 

 

  Bij sommige tentoonstellingen staat de NVTF met een eigen stand om aan iedereen advies te geven en natuurlijk om leden te werven. Ook is het bezoeken van een tentoonstelling nuttig: je krijgt haast altijd weer nieuwe informatie en nieuwe ideeën!  

 

Leden van de NVTF krijgen via de NVTF gratis een KNBF-ledenpas (aan te vragen met een aan zichzelf gerichte, gefrankeerde, envelop, bij de ledenadministrateur: Tabakstiend 5, 6871 TJ Renkum). Hiermee kunnen o.a. kortingen worden gekregen op aankopen van relatiegeschenken en op entreegelden van bepaalde tentoonstellingen en instellingen. de kaart moet geldig worden gemaakt op de site van de KNBF. De NVTF wordt op de KNBF site bij de rubriek gespecialiseerde verenigingen vermeld onder de T (Thematische Fil. Ned. Ver. v.).