MILJOENENROOF LA POSTE

 

Dieven zijn in Frankrijk aan de haal gegaan met voorgefrankeerde enveloppen en postzegels ter waarde van zo'n 20 miljoen euro.

                                                         
Een vrachtwagen met postzegels werd beroofd bij Brie-Comte-Robert (Seine-et-Marne). De buit wordt geschat op meer dan 20 miljoen euro.
Het gebeurde rond 7.30  3 februari 2015. Twee mannen benaderden een vrachtwagen  die geparkeerd stond op de parkeerplaats van de supermarkt Hyper U. De chauffeur van de vrachtwagen lag te slapen. De twee criminelen braken de ramen van de vrachtwagencabine open met een hamer.
Zij hebben maar een deel van de lading gestolen, waarschijnlijk wegens plaatsgebrek in hun eigen voertuig. Alvorens te vluchten, gebruikten ze brandblussers om alle DNA sporen te wissen.
Beide mannen waren duidelijk goed geïnformeerd omdat de aanhanger van een onderaannemer van La Poste geen speciaal kentekens droeg. De vraag is waarom de rovers het plan hebben gehad om zoveel postzegels en voorgefrankeerde enveloppen buit te maken. Aan wie gaan ze het verkopen??????