Opbrengst Nederlandse postzegel € 102.000.

Een Nederlandse postfrisse postzegel heeft bij de NPV (Nederlandsche Postzegel Veiling) in Weesp 102.000 euro opgebracht.

Het betreft hier het, mogelijk enig bekende, exemplaar van de 25c donkerviolet koning Willem III derde emissie (NVPH nr. 11). Omdat van dit zegel in originele postfrisse staat geen eerdere verkoopprijzen bekend zijn, wordt als prijsnotering in de NVPH catalogus de postfris prijs als -.- aangegeven. Mogelijk kan daar volgend jaar nu verandering in komen.

Tijdens de veiling waren er verschillende internationale telefonische bieders. De uiteindelijke koper is een Nederlandse verzamelaar. Deze prijs is de hoogste opbrengst ooit behaald voor een Nederlandse postzegel. Overigens is de prijs voor dezelfde postzegel gestempeld voor de meeste verzamelaars nog wel haalbaar en ongebruikt met plakker voor degenen met een wat ruimere beurs ook.

Uit dezelfde collectie is eveneens een postfrisse nummer 12 geveild. 50 cent goudkleur Koning Willem III. Dit exemplaar heeft 61.500 euro opgebracht. Een veelvoud van de cataloguswaarde!

 

Bron: Postzegelblog 3-10-2015