Vereniging

De NEDERLANDSE VERENIGING VOOR THEMATISCHE FILATELIE (NVTF) is de grootste en de enige algemene thematische vereniging in Nederland. De NVTF heeft ca. 800 leden.
 

 

De NVTF werd opgericht in 1952 en heeft als doel de beoefening van de thematische filatelie, als onderdeel van de algemene filatelie, te bevorderen. Om dit doel te bereiken organiseert de vereniging allerlei activiteiten en geeft haar leden alle gewenste informatie en adviezen bij het beoefenen van hun hobby.  
  Brievenbus in India

 

 

  De NVTF is bedoeld voor ALLE thematische verzamelaars, dus niet alleen voor verzamelaars van één bepaald thema. Zowel zij die op hun eigen manier hun thematische hobby willen beleven, als zij die er over denken om in de toekomst met hun verzameling aan een tentoonstelling mee te doen of dat nu al regelmatig doen, zullen zich binnen de NVTF ‘thuis’ voelen. Een overzicht van de diverse tentoonstellingsreglementen kunt u vinden op de site van de KNBF.


Leden van de NVTF kunnen via de NVTF hulp krijgen bij alle aspecten van de thematische filatelie, waar iedere verzamelaar, ongeacht het thema, vroeg of laat mee te maken krijgt. Eén van de meest voorkomende vragen is: hoe kom ik van al mijn verzamelde losse postzegels en poststukken tot een echte verzameling of anders gezegd ‘hoe kom ik uit mijn stockboek?’. Maar ook andere vragen worden vaak gesteld: "hoe maak ik een goed albumblad, hoe moet je een plan maken en wat zijn precies de regels voor tentoonstellingen?".

Op onze landelijke Contactdagen en regionale bijeenkomsten kunt u op alle vragen antwoord krijgen. Ook ons tijdschrift THEMA is een bron van belangrijke en nuttige informatie. En zoekt u postzegels, stempels, postwaardestukken, postzegelboekjes e.d. voor uw thema, dan kunt u deelnemen aan onze uitgebreide Rondzenddienst, de schriftelijke veilingen in THEMA of ‘snuffelen’ in het grote aanbod van onze ‘huishandelaren’ tijdens de Contactdagen.

Wat de NVTF aan al die verschillende thematische verzamelaars kan bieden, is in feite in twee woorden gezegd: kennis en materiaal.