210625 80 JAAR TOM POES EN HEER BOMMEL

De Kinderzegels van 2021 zullen in het teken staan van de 80ste verjaardag van Tom Poes en Olivier (Ollie) B. Bommel, de bekende stripfiguren van Marten Toonder. Aanvankelijk figureerde Tom Poes alleen in de krantenstrip die in 1941 in De Telegraaf verscheen. Pas bij zijn derde avontuur volgde de kennismaking met Ollie B. Bommel, die daarna een steeds belangrijkere en dominantere rol ging spelen. 

De Kinderzegels zullen worden verkocht in een kleurrijk velletje. Naast de twee hoofdpersonen hebben ook een paar andere markante figuren uit de stripserie een postzegel gekregen. Zo is de pedante Markies de Canteclaer te zien in het Donkere Bomen Bos, komt de trouwe butler Joost net aan lopen, ligt Wammes Waggel te musiceren met zijn trekzak en is Juffrouw Doddel, de lieftallige vriendin van Heer Bommel, paddenstoelen aan het plukken.

Tom Poes en Ollie B. Bommel zijn overigens geliefde onderwerpen op Nederlandse postzegels. Eerdere uitgiften waarop ze werden afgebeeld verschenen in 1996 en 2016.

Het grootste deel van de opbrengst van de toeslag zal worden gebruikt voor projecten voor kinderen die op de een of andere manier getroffen zijn door Corona of de naweeën van de pandemie.

De postzegels werden ontworpen door Tim Artz van de Toonder Compagnie