Rondzenddienst

Postzegelen op uw gemak thuis. Wie wil dat niet? Leden van de NVTF kunnen meedoen aan de rondzendingen. Rondzendingen hebben het voordeel dat u thuis op uw gemak kunt kiezen (in tegenstelling tot op het internet), de kwaliteit kunt beoordelen, geen biedingen hoeft te doen en evenmin betalingen vooraf met alle gevolgen van dien. De NVTF-rondzendingen bevatten steeds verrassingen waar u uw verzameling mee kunt verrijken. Probeer het eens.

 

 

  De NVTF kent gemengde thematische rondzendingen (regionaal opgezet) en thematische gerichte rondzendingen (landelijk). In het gemengde rondzendverkeer is materiaal aanwezig van allerlei thema's en landen. In het gerichte rondzendverkeer is er filatelistisch materiaal dat is gesorteerd op speciale thema's zoals flora, fauna, muziek, sport, handel en verkeer en kunst en oudheden.

 

Deelnemen aan het rondzendverkeer

Leden die rondzendingen willen ontvangen kunnen zich aanmelden bij de ledenadministrateur. Deelnemers aan de Rondzenddienst kunnen uit de toegezonden boekjes allerlei materiaal kopen, vooral postzegels, maar ook bijzondere stempels, postwaardestukken en postzegelboekjes. 

Het gerichte rondzendverkeer kent verschillende motiefgroepen:
* flora en fauna;
* sport, spel en scouting;
* transport, ruimtevaart en scheepvaart;
* wetenschap(o.a. geneeskunde, gezondheidszorg);
* kunstuitingen(o.a. archeologie) ;
* communicatie, ICT en fotografie.

Deelnemers ontvangen een stempel voor de deelname aan het rondzendverkeer. Zij gebruiken dat stempel als zij zegels of stukken uit de rondzending kopen. Aankopen moeten direct worden betaald aan het voor die rondzendingen verantwoordelijke sectiehoofd van de Rondzenddienst. Zie overigens Regelement voor het rondzendverkeer

Inzenden voor het rondzendverkeer:
Ieder lid van de NVTF kan ook rondzendboekjes  of -couverts ter circulatie inzenden aan de rondzendcommissaris. Blanco boekjes en couverts zijn ook bij de rondzendcommissaris verkrijgbaar. Inzendingen worden niet zonder meer geaccepteerd, zo moet het materiaal van goede kwaliteit en verzamelwaardig te zijn.