Gratis

Om het bezoeken van deze site nog aantrekkelijker te maken kunnen bezoekers (leden en niet-leden) GRATIS thematisch filatelistisch materiaal krijgen.

Onderstaande zegels of stukken zijn te krijgen door het sturen van een mailtje naar de webmaster. Hij stuurt u de betreffende zegels of het betreffende stuk dan toe. Ook gratis wat betreft de verzendkosten. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Zodra zegels of stukken zijn verstuurd, is dat hieronder aangegeven. 

Op 11 februari 2022 is nieuw materiaal aangeboden: 

0122. Australië - postwaardestuk

In de aanbieding hebben we deze maand een ongebruikte geïllustreerde briefkaart van Australië waarop de officiële residentie van de gouverneur van de deelstaat Victoria in Melbourne te zien is. Government House werd in Italiaanse stijl ontworpen door William Wardell. Het gebouw doet denken aan Osbourne House, het zomerverblijf van koningin Victoria op het Engelse Isle of Wight. De residentie ligt naast de Royal Botanic Gardens. Deze tuin werd in 1873 ontworpen door John Sayce. Het oorspronkelijke ontwerp werd in de loop der jaren aangevuld met coniferen en bomen die voorkomen in het Australische regenwoud.

0222. DDR - handstempel 1988 (verzonden)

Een envelopje met een stempel uit 1988 toen de Schiffercompagnie 500 jaar bestond. Wikipedia meldt over deze instelling onder andere: “Een vereniging van Stralsund-zeevarenden in 1488 opgericht in de Hanzestad Stralsund met het oog op wederzijdse bescherming en samenwerking, evenals de sociale zekerheid van nabestaanden. De Schiffercompagnie heette aanvankelijk de St. Marienbruderschaft der Schiffer in Stralsund. In de oprichtingsakte staat: ‘In Godsnaam, amen. Zo gebeurde het volgens Gods Woord in het jaar 1488 in januari dat een schipper schonk en verhief tot zonde om God te loven en te eren, om zijn toegewijde moeder Maria te eren, en om de heilige apostel St. James, St. Anne, St. Christopher, St. Clara, voor de troost en gelukzaligheid van alle christelijke zielen.’”

0322. Monaco - vlagstempel 2001 (verzonden)

                                  

Een vlagstempel op een dienstenvelop van de Monegaskse postdienst. In het stempel is een old-timer afgebeeld uit de collectie van prins Rainier III van Monaco, die een verwoed autoverzamelaar was. De auto's zijn nu eigendom van zijn zoon prins Albert II, maar zijn te bewonderen in een speciaal voor de collectie opgezet museum in Monaco. 

0422. Monaco - postzegelblokje 2004 (verzonden)

                                                             

Postzegelblokje dat in 2004 werd uitgegeven ter gelegenheid van de 75e geboortedag van de in 1982 overleden prinses Gracia, de voormalige actrice Grace Kelly. Kelly was in 1956 getrouwd met prins Rainier III en gaf daarmee een glansrijke filmcarrière op. Ze speelde onder andere naast acteurs als James Stuart, Gary Cooper en Cary Grant en schitterde onder regie van regisseurs als Alfred Hitchcock en Fred Zinnemann. De nieuwe prinses had aanvankelijk moeite haar plek in Monaco te vinden, maar slaagde er uiteindelijk toch in het respect en de liefde van de Monegasken te krijgen. Haar onverwachte overlijden door een auto-ongeluk was voor velen een grote schok.