210527 GRETA THUNBERG KRIJGT POSTZEGEL

De jonge klimaatactivist Greta Thunberg heeft haar eigen postzegel gekregen. In januari gaf de Zweedse postdienst PostNord een zegel uit waarop de 18-jarige is afgebeeld.

 

De postzegel maakt deel uit van een serie postzegels gewijd aan diverse landschappen: bergen, bossen, weilanden en moerassen.

                                                                                                       

Op een van de zegels is Thunberg te zien in een gele regenjas staande op een klif omringd door vliegende gierzwaluwen. Haar solo schoolstaking tegen klimaatverandering had een sneeuwbaleffect tot gevolg en leidde tot een jongerenbeweging die zich inzet voor maatregelen om opwarming van de aarde terug te dringen. In 2019 sprak Thunberg tijdens de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Ze uitte daar haar grote teleurstelling over de verzamelde wereldleiders die haar generatie in de steek hadden gelaten en ze riep de aanwezigen indringend op om de toekomst van de jeugd serieus te nemen. Datzelfde jaar werd Greta Thunberg door het Amerikaanse tijdschrift TIME uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

De postzegels werden ontworpen door de kunstenaar en illustrator Henning Trollbäck.